Înregistrare
Logo anticariatulnou.ro
Cumpără
Produsele
 Coş de cumpărături (0)
La 60 de lei, transport
gratuit prin Poştă!
Cărţi
Filme
Muzică
Antichităţi
Coperta Asteptandu-l pe Godot
* Fotografiile au caracter informativ
Scrisă de Beckett Samuel
Share/Bookmark
Editura: Univers
Colecţie: Thalia
Anul: 1970
Nr. pagini: 92
Stare: bună
4.2/125
Din păcate, stocul a fost epuizat. Cartea a fost la ofertă, la preţul de 15.00 lei, însă puteţi să completaţi adresa dumneavoastră de e-mail în formularul din dreapta, şi veţi fi anunţat automat când stocul se va modifica.
15.00 lei
20.00 lei
Economiseşti: 5.00 lei
STOC EPUIZAT
Introduceţi adresa de mail şi vă anunţăm când intră în stoc!
Vrei să întrebi ceva referitor la produse sau te putem ajuta să plasezi o comandă?
Sună-ne la numărul:
0770 495 178
Program: L-V 08:30 - 16:30
Trimite-ne un !
Program: L-V 08:30 - 16:30
Detalii despre carte:
Nimic de făcut. La ce poţi să te aştepţi de la o piesă care începe în acest fel? Tonul deconcertant al replicii este cel al omului care şi-a pierdut orice speranţă de schimbare. Al celui căruia nu-i rămâne decât să aştepte. Ce? Sau pe cine? În cazul acesta, pe Godot.

În cea mai cunoscută dintre piesele sale, Samuel Beckett, al cărui nume este asociat de cele mai multe ori cu teatrul absurd, îşi plasează personajele la marginea unui drum de ţară, lângă un copac, pândind venirea unui anume Godot. Piesa urmăreşte de-a lungul celor două acte ale sale dialogul născut între Estragon şi Vladimir în timpul celor două zile de aşteptare, precum şi intervenţiile unui alt cuplet de personaje alcătuit din Pozzo şi Lucky.

Practic, nimic nu se întâmplă în cele două acte. La apariţie, piesa a avut un real succes şi continuă până în ziua de azi să fascineze. În fapt, scrierea lui Aşteptându-l pe Godot nu a constituit pentru Beckett altceva decât un exerciţiu literar, inspirat de tabloul lui Caspar David Friedrich Bărbat şi femeie contemplând luna. Simplitatea structurii, precum şi cea aparentă a dialogului permite multiple interpretări.

Din moment ce identitatea lui Godot rămâne necunoscută până la sfârşit, fiecare interpretare îi atribuie un sens specific. Am citit că Peter Woodthrope, actorul care l-a interpretat pe Estragon, l-a întrebat pe autor despre ce este în realitate piesa iar acesta i-ar fi răspuns că despre simbioză.

Într-adevăr, ambele cuplete sunt alcătuite din personaje care depind unul de celălalt. Estragon este cel terestru, cu nevoi organice, uituc, iar Vladimir îi este complementar, plin de vitalitate, amintindu-i si explicându-i mereu ce au de făcut.
 
Alte cărţi din categoria Teatru
 
 
Produse văzute de tine:
15.00 lei
Asteptandu-l pe Godot
Intrebari frecvente
Termeni şi conditii
Contact
Politica de confidentialitate
Presa