Înregistrare
Logo anticariatulnou.ro
Cumpără
Produsele
 Coş de cumpărături (0)
La 70 de lei, transport
gratuit prin Poştă!
Cărţi
Filme
Muzică
Antichităţi
Coperta Omul-amfibie
* Fotografiile au caracter informativ
Scrisă de Beleaev Aleksandr
Share/Bookmark
Editura: Albatros
Anul: 1989
Nr. pagini: 223
Stare: puţin uzată
4.6/145
Din păcate, stocul a fost epuizat. Cartea a fost la ofertă, la preţul de 3.00 lei, însă puteţi să completaţi adresa dumneavoastră de e-mail în formularul din dreapta, şi veţi fi anunţat automat când stocul se va modifica.
Acasă  »  Beletristica - Critica  »  S.F.
Acasă  »  Beletristica - Critica  »  Aventura
Acasă  »  CARTI LA 3 LEI
3.00 lei
6.00 lei
Economiseşti: 3.00 lei
STOC EPUIZAT
Introduceţi adresa de mail şi vă anunţăm când intră în stoc!
Vrei să întrebi ceva referitor la produse sau te putem ajuta să plasezi o comandă?
Sună-ne la numărul:
0770 495 178
Program: L-V 08:30 - 16:30
Trimite-ne un !
Program: L-V 08:30 - 16:30
Detalii despre carte:
Aleksandr Beleaev, reprezentant de vaza al literaturii fantastice ruse, a fost o personalitate cu un destin neobisnuit, precum neobisnuite sunt si operele pe care le-a creat. El este autorul a peste douazeci de nuvele si romane, a numeroase povestiri, schite, articole, recenzii. Toate lucrarile sale se impun prin originalitatea subiectelor si maiestria realizarii lor artistice. Ca si insasi viata lui, paginile pe care le-a scris sunt patrunse de optimism luminos, romantism, incredere in oameni, dar, in acelasi timp, abunda in elemente tragice.
Particularitatea specifica a fantasticii sale se distinge prin faptul ca nu este lipsita de temei, nu este cladita pe imaginatie pura, ci se sprijina totdeauna pe o baza stiintifica reala. In acest sens Beleaev a dat dovada unui neobisnuit har al previziunii. Urmarind cu atentie caile de dezvoltare a stiintei si tehnicii, scriitorul a stiut sa scoata in evidenta ceea ce pentru multi se intrezarea cu neclaritate. Prin forta spiritului sau fantezist, el a prezis posibilitatea unor noi descoperiri, a unor noi realizari in viitor. Succesele obtinute in domeniul biologiei, fizicii, ciberneticii, medicinei, cuceririle cosmosului au facut multe din visele autorului sa devina realitate. Beleaev a scris despre valorificarea universului cosmic si a imenselor intinderi submaine, despre avioane supersonice si transplantarea organelor vii ale omului atunci cand toate aceste cutezante se aflau in faza de preconizare.
In anul 1925 a aparut povestirea stiintifico-fantastica Capul profesorului Dowell (refacuta in 1937 in roman), in aceasta lucrare autorul abordeaza problema reanimarii unor organe desprinse de corpul omenesc, problema devenita ulterior pentru medicina drept una arzatoare. In acea vreme insa ideea reinvierii creierului parea imposibila. Romanul a suscitat atentia savantilor, a instigat numeroase discutii in contradictoriu, iar atunci cand
problema abordata a fost luata in dezbateri in cadrul cursurilor la Institutul de medicina, Beleaev scria cu neprefacuta satisfactie: “E mult mai important cand atrage atentia o idee nerealizata decat atunci cand se comunica esecuri in cercetarile stiintifice“.
In zilele noastre se fac deja transplantari de plamani, rinichi, se efectueaza operatii complicate la inima, se obtin noi realizari in domeniul microchirurgiei. Au loc discutii aprinse in jurul problemei transplantului de creier. In serviciul chirurgiei au fost puse marile inventii cibernetice. Astfel, romantismul viselor s-a transformat in romantica marilor realizari.
Beleaev a anticipat si acel complex de probleme morale si sociale, profunde si grave, generate de experientele privind transplantarea organelor umane, scotandu-le la discutie publica. Captivanta este ideea optimista a acestui roman - perpetuarea in vesnicie a cugetului omenesc. Scriitorul nazuia sa gaseasca calea “perfectionarii“ biologice a omului, extinderii posibilitatilor sale fizice.
 
Alte cărţi din categoria S.F.
 
 
Produse văzute de tine:
3.00 lei
Omul-amfibie
Intrebari frecvente
Termeni şi conditii
Contact
Politica de confidentialitate
Presa