Înregistrare
Logo anticariatulnou.ro
Cumpără
Produsele
 Coş de cumpărături (0)
La 70 de lei, transport
gratuit prin Poştă!
Cărţi
Filme
Muzică
Antichităţi
Coperta Tarotul un strop de intelepciune pentru fiecare zi
* Fotografiile au caracter informativ
Scrisă de Banzhaf Hajo
Share/Bookmark
Editura: Pro Editura
Anul: 2007
Nr. pagini: 179
Stare: nouă
4.9/97
Din păcate, stocul a fost epuizat. Cartea a fost la ofertă, la preţul de 8.00 lei, însă puteţi să completaţi adresa dumneavoastră de e-mail în formularul din dreapta, şi veţi fi anunţat automat când stocul se va modifica.
Acasă  »  Hobby
8.00 lei
11.00 lei
Economiseşti: 3.00 lei
STOC EPUIZAT
Introduceţi adresa de mail şi vă anunţăm când intră în stoc!
Vrei să întrebi ceva referitor la produse sau te putem ajuta să plasezi o comandă?
Sună-ne la numărul:
0770 495 178
Program: L-V 08:30 - 16:30
Trimite-ne un !
Program: L-V 08:30 - 16:30
Detalii despre carte:
Oamenilor le plac profetiile. Din cele mai vechi timpuri, ei incearca sa talmaceasca raspunsurile tainice ale oracolului, pentru a afla ce le aduce ceasul si ce le rezerva viitorul. Oracole exista in toate culturile, in diferite sisteme si forme. Din multe oracole au derivat jocuri, toate avand un element comun, si anume rezultatul imprevizibil, supus intamplarii. Tocmai in aceasta consta farmecul jocurilor de noroc si suspansul oferit de oracolele cu zaruri, monede sau carti.

Originile cartilor de Tarot raman deocamdata un mister. Exista numeroase povesti si legende secrete care se disputa in privinta provenientei Arcanelor. Unii sunt de parere ca acestea ar proveni din India sau Egipt, altii presupun ca ar veni din Maroc, multi inclinand ca tiganii ar fi adus acest joc in Europa. Nu exista insa dovezi sau urme concrete.

Cele mai vechi Arcane cunoscute, care corespund conceptiei si structurii cartilor de Tarot actuale, provin de la inceputul secolului al XV-lea. Este vorba despre niste carti deosebit de frumoase, realizate manual pentru Ducele de Mailand si denumite, dupa numele acestuia, Tarot Visconti-Sforza, desi pe vremea aceea termenul de Tarot nu era cunoscut inca. Arcanele au fost numite simplu I Trionfi sau Jocul Asilor. Abia 100 de ani mai tarziu s-a impus termenul italienesc Tarocco, de la care s-au format cuvantul german Tarock si Tarot la francezi, care desemneaza astazi oracolul Arcanelor. In unele regiuni, se mai folosesc si in ziua de astazi. De unde provine insa numele de Tarot si ce insemna acesta initial, nu se stie. Nu se stie nici cum si in ce scop se foloseau cartile. Exista multe elemente care ne indeamna sa credem ca erau folosite exclusiv pentru joc si ca partea ezoterica, potentialul oracolului de a raspunde la intrebari, a fost descoperita abia in secolul al XVIII-lea de catre Antoine Court Gébelin.

De atunci incoace, interesul pentru Tarot a crescut continuu, luand nastere diferite forme si variatii. Forma clasica este considerata Tarotul de Marsilia, de la acesta derivand multe alte forme. Numele acestora se datoreaza faptului ca au aparut initial in orasul omonim. Intre timp s-au impus si alte reprezentari ale Tarotului, mai ales renumitele Arcane ale lui Arthur Edward Waite si Pamela Colman Smith, aparute in anii 1909-1910 la editura William Rider and Sun, si cunoscute astazi sub numele de Rider-Waite.
 
Alte cărţi din categoria Misticism si stiinte oculte
 
 
Produse văzute de tine:
8.00 lei
Tarotul un strop de intelepciune pentru
Intrebari frecvente
Termeni şi conditii
Contact
Politica de confidentialitate
Presa