Înregistrare
Logo anticariatulnou.ro
Cumpără
Produsele
 Coş de cumpărături (0)
La 70 de lei, transport
gratuit prin Poştă!
Cărţi
Filme
Muzică
Antichităţi
Coperta Prichindel
* Fotografiile au caracter informativ
Scrisă de Verne Jules
Share/Bookmark
Editura: Ion Creanga
Colecţie: Jules Verne
Anul: 1987
Nr. pagini: 275
Stare: puţin uzată
4.5/72
Din păcate, stocul a fost epuizat. Cartea a fost la ofertă, la preţul de 7.00 lei, însă puteţi să completaţi adresa dumneavoastră de e-mail în formularul din dreapta, şi veţi fi anunţat automat când stocul se va modifica.
7.00 lei
15.00 lei
Economiseşti: 8.00 lei
STOC EPUIZAT
Introduceţi adresa de mail şi vă anunţăm când intră în stoc!
Vrei să întrebi ceva referitor la produse sau te putem ajuta să plasezi o comandă?
Sună-ne la numărul:
0770 495 178
Program: L-V 08:30 - 16:30
Trimite-ne un !
Program: L-V 08:30 - 16:30
Detalii despre carte:
Colectia Jules Verne nr. 38.
Publicat pentru prima dată în 1893 sub formă de foileton, Prichindel este un roman aparte în opera lui Jules Verne, fiind singurul de factură realistă. Prezentând destinul unui copil irlandez abandonat pe stradă de părinţii pe care nu i-a cunoscut niciodată, nevoit a trece prin toate greutăţile imaginabile pentru a supravieţui de la o zi la alta, romanul aduce aminte de scrierile lui Charles Dickens. La finalul periplului său, eroul îşi împlineşte visul şi, de la cea mai lucie sărăcie, trece la o stare de independenţă financiară, graţie isteţimii şi perseverenţei sale. Un deznodământ cu nimic mai prejos decât cel al unui erou dickensian.

În Westport, Irlanda, păpuşarul Thornpipe face o demonstraţie în faţa unui public reticent, dar spectacolul este întrerupt pentru că scena lui se prăbuşeşte. Mulţimea descoperă că păpuşile erau mânuite de un copil de trei ani, speriat, înfometat şi murdar. Atunci când Thornpipe îl loveşte pe puşti cu biciul, publicul îi ia apărarea copilului, alungându-l pe Thornpipe din sat. Se dovedeşte că micuţul era orfan, fusese părăsit de părinţi la numai şase luni şi nu era în stare nici măcar să îşi aducă aminte propriul nume. Aşa că este poreclit Prichindel. Dar pentru că nu se găseşte nimeni în sat care să poată avea grijă de el, acesta este dus la orfelinatul cunoscut sub denumirea de Ragged School, aflat în oraşul învecinat – Galway. De aici, micuţul va trece printr-un lung şir de încercări grele, la capătul căruia va ieşi biruitor, ajungând să aibă propria lui afacere şi să-şi câştige independenţa financiară la numai 12 ani…
 
Alte cărţi din categoria Carti pentru copii
 
Alte cărţi de Verne Jules
 
Produse văzute de tine:
7.00 lei
Prichindel
Intrebari frecvente
Termeni şi conditii
Contact
Politica de confidentialitate
Presa